KSM KENNISSESSIE TE EINDHOVEN

Welke toegevoegde waarde heeft Artificial Intelligence voor uw inkoopproces?

 
De evolutie van ‘Big Data’ en geavanceerde analytische oplossingen biedt de proces industrie meer mogelijkheden dan ooit tevoren. Voor grote organisaties als Google en Bol.com is Artificial Intelligence (AI) al een onmisbaar onderdeel van hun succesformules. Maar AI wordt ook voor bedrijven in de procesindustrie steeds toegankelijker en bruikbaar. De vraag is dan ook: kan AI ook bijdragen aan het inkoopproces van olie en smeertechnisch onderhoud?

Het antwoord hierop is eenvoudig: ja. Een metaalbewerkingsbedrijf bijvoorbeeld kan Artificial Intelligence (AI) gebruiken om de processen van inkoop-, opslag- en voorraadbeheer zodanig te optimaliseren dat er nooit meer ‘nee’ verkocht hoeft te worden en er geen sprake meer is van overtollige voorraden (voorraadoptimalisatie). Een ander terrein waarop AI kan worden ingezet is Onderhoud. Om ervoor te zorgen dat het onderhoud op de meest efficiënte wijze wordt ingericht, wordt gebruik gemaakt van een model dat ‘machine learning’ toepast. Hierbij kan op basis van algoritmen worden berekend hoe vaak en wanneer onderhoud precies nodig is. Zo kan het productieproces optimaal doorgang vinden zonder onverwachte storingen of onnodig stilstand.

Om meer inzicht te verschaffen in de ontwikkelingen op het gebied van AI, en de toepassing ervan in de praktijk, organiseert KSM op woensdag 22 januari van 13.30 – 17.00 uur de KSM Kennissessie ‘Welke toegevoegde waarde heeft Artificial Intelligence voor uw inkoopproces’ in het Conference Center High Tech Platform te Eindhoven. Ben er echter snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt en VOL=VOL, dus meldt u nu direct via onderstaand aanmeldformulier aan!

Programma:

13:30-14:00: Ontvangst met koffie/gebak
14.00-15.00: Reinier van Berge Henegouwen, OpEx Manager KSM
Pauze
15.30-16.15: Guus van de Mond, Eigenaar Squadra Machine Learning Company
16.15-17.00: Netwerkborrel

Introductie sprekers:

Reinier van Berge Henegouwen
Reinier, OpEx Manager van KSM, is een ervaren consultant op het gebied van Maintenance, RAMS-engineering, Automatisering, procesbeheersing, compliance management en contractbeheersing. Met een achtergrond in Technische Bestuurskunde is hij werkzaam geweest op het gebied van realisatie en instandhouding/onderhoud in de transport-, energie- en procesindustrie. In zijn loopbaan heeft hij ervaring opgedaan met verschillende aspecten van nieuwbouw en instandhouding, waaronder Maintenance, Systeemgerichte Contract Beheersing, life cycle cost analyses en RAMS analyses. Aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden schetst Reinier hoe zijn kennis en ervaring, voor bedrijven van klein tot groot, toegepast kunnen worden om kostenbesparingen te realiseren.

Guus van de Mond
Guus is eigenaar van Squadra Machine Learning Company, een vernieuwend Nederlands bedrijf dat kennis over bedrijfsprocessen, data mining, statistiek en data visualisatie combineert, met als doel klanten te helpen met machine learning algoritmes en het toepassen van kunstmatige intelligentie. Machine learning is een techniek die software in staat stelt om zelflerend te zijn zonder expliciet te programmeren. Op basis van data worden algoritmes gecreëerd die kunnen herkennen, voorspellen, adviseren, optimaliseren en classificeren. Het is een krachtige techniek waardoor software intelligente taken kan uitvoeren die tot voor kort voornamelijk door mensen uitgevoerd werden. Daarmee kunnen diverse bedrijfs- en industriële processen, klantgerichte diensten en andere data-gedreven functies op een vernieuwende wijze worden geautomatiseerd. Squadra Machine Learning Company geeft advies, levert oplossingen en implementeert deze bij klanten in de domeinen digitale commerce, supply chain management, customer service en wonen. Met hun oplossingen kunnen klanten nieuwe en betere diensten leveren, hun omzet verhogen, kosten besparen en nieuwe modellen verkennen om beter te presteren dan de concurrentie.

Wij verwelkomen u graag op 22 januari in Eindhoven.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief...