Alusol SL 51 XBB: optimale prestaties en veiligheid!

 
Castrol Alusol SL 51 XBB is het sprekende voorbeeld van een nieuwe vloeistofgeneratie met een opmerkelijke combinatie van eigenschappen. Deze watermengbare ‘high-performance’ metaalbewerkingsvloeistof is boorvrij, nitrietvrij, chloorvrij en bevat geen (afgeleide) formaldehyde-houdende stoffen. Castrol Alusol SL 51 is daarmee optimaal veilig voor mens en milieu!

Bovendien legt Castrol Alusol SL 51 XBB de gezonde basis voor verlenging van de vloeistofstandtijd binnen de verspanende industrie. Machines blijven schoner en er is, door de hogere alkaliniteit, sprake van een betere corrosiewering op zowel werkstuk als machine. Daarnaast zorgt deze nieuwe vloeistof voor een reductie van het vloeistofverbruik (in vergelijking met conventionele vloeistoffen) met 20 tot 50%! Een ander belangrijk voordeel ten opzichte van oudere vloeistofgeneraties is dat Castrol Alusol SL 51 XBB met zowel hard als zacht water gemengd kan worden, zonder risico op schuimvorming.

Castrol Alusol SL 51 XBB is speciaal ontwikkeld voor het bewerken van aluminiumlegeringen, maar is ook uitstekend inzetbaar voor het bewerken van hoog- en laaggelegeerd staal, ijzer, non-ferro metalen en titanium. Door de goede smerende eigenschappen wordt de levensduur van de verspanende gereedschappen door Castrol Alusol SL 51 XBB verlengd, terwijl de vloeistofgerelateerde beheer- en onderhoudskosten dalen. Daarnaast zorgt de ideale combinatie van smerende en koelende eigenschappen voor een verbeterde bewerkingskwaliteit (gladder oppervlak).

Kortom: Castrol Alusol SL 51 XBB staat voor optimale verspanende prestaties en veiligheid voor mens en milieu!

Meer info:

Zie voor meer informatie over Castrol Alusol SL 51 XBB de productbrochure of onderstaande video. Meer informatie over de overige Castrol industriële smeermiddelen en metaalbewerkingsvloeistoffen, of advies gewenst op het gebied van smeertechnisch onderhoud? Bel dan +31 (0)318-555129 of vul het contactformulier in.

Castrol Alusol SL 51 XBB: Optimale verspanende prestaties, veilig voor mens en milieu!

BijlageGrootte
PDF-pictogram brochure_alusol_xbb.pdf812.98 KB

Nieuws

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief...