Beurs-update: RCL-concept warm ontvangen op 'Brabantse Metaaldagen'

 
KSM Benelux neemt momenteel deel aan de Brabantse Metaaldagen, een nieuw evenement dat van woensdag 10 t/m vrijdag 12 april plaatsvindt in de Brabanthallen in Den Bosch. Sales Manager Frits Lemmens van KSM is tot nu toe zeer tevreden over de grote belangstelling voor het RCL-concept van KSM. “Reeds vele geïnteresseerde bezoekers hebben onze stand bezocht. Klanten, maar ook bedrijven waar we tot op heden nog geen zaken mee doen en die graag verdere ondersteuning willen in hun streven om maximaal te produceren tegen minimale kosten. Wij zijn daarvoor natuurlijk de aangewezen partner en vandaar dat er inmiddels al vele vervolgafspraken uit onze beurscontacten zijn voortgevloeid”.

De warme belangstelling voor het RCL-concept van KSM is geen verrassing. Productiebedrijven willen namelijk geen last hebben van productiestilstand door machine-uitval en onverwachte reparatiekosten. Daarom is het van belang dat het machinepark in topconditie is. Uit onderzoek blijkt dat veel problemen worden veroorzaakt door problemen met smering. Hoewel smeermiddelen over het algemeen zo’n 4% van het totale onderhoudsbudget vertegenwoordigen, blijkt grofweg 80% van de storingen en onderhoudsactiviteiten te maken te hebben met slijtage. Een kleine investering kan dan al een grote impact hebben op de onderhoudskosten. Maar daarvoor is planmatig onderhoud van groot belang om de kosten zo laag, en de productiecapaciteit zo hoog, mogelijk te houden.

KSM werkt aan de hand van de RCL methodiek. Via deze Reliability Centered Lubrication aanpak wordt het smeertechnisch onderhoud van alle installaties van A tot Z in kaart gebracht. De in gebruik zijnde smeermiddelen (en de analyse ervan) vormen daarbij het startpunt van een FMECA-analyse, zoals beschreven in de RCM3-methodiek. Hierbij analyseren de KSM-specialisten processen, werkmethode, machine en onderhoudsdata en de toegepaste producten en diensten. De uitkomsten vormen vervolgens de basis van een doordacht onderhoudsconcept, waarin het bewaken van de ‘gezondheid’ en betrouwbaarheid van installaties centraal wordt gesteld. Met als resultaat: een maatwerkadvies hoe smeerproblemen te voorkomen en het maximale rendement uit machines te halen.

Benieuwd wat de RCL methodiek voor ú kan betekenen, zoek KSM dan op tijdens de Brabantse Metaaldagen, stand C106. Voor gratis toegangskaarten: klik HIER.
                                                     
 

  

Nieuws

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief...