Shell introduceert nieuwe Shell Tellus smeeroliën

 
Ter vervanging van de Shell Tellus S2 M en Tellus S2 V introduceert Shell de Tellus S2 MX en Tellus S2 VX. Deze hydrauliekolie wordt gemaakt van basisolie groep 2 en kent een langere standtijd, betere slijtagebescherming en nieuwe specificaties.

De eisen die gesteld worden aan hydraulische oliën nemen steeds meer toe. De belangrijkste redenen hiervoor zijn:

- Compactere, moderne hydraulische systemen die onder hogere drukken werken
- Moderne hydraulische pompen hebben hogere toerentallen tot wel 4.000 omwentelingen per minuut
- Hydrauliektanks worden voortdurend kleiner waardoor de omloopsnelheden soms minder dan één minuut zijn.

De nieuwe Shell Tellus S2 MX, voor stationair (binnen) gebruik, en de Shell Tellus S2 VX, voor mobiel (buiten) gebruik, zijn twee producten van de nieuwste generatie en presteren beter op het gebied van slijtagebescherming, standtijd en de nieuwe OEM approvals.

Shell voert deze assortimentswijziging middels een soft launch door. Dit houdt in dat eerst zodra de huidige voorraad is uitgefaseerd, er wordt overgeschakeld op de nieuwe producten. Oftewel geldt, kort samengevat, vanaf dat moment:

- Shell Tellus S2 M wordt Shell Tellus S2 MX
- Shell Tellus S2 V wordt Shell Tellus S2 VX

De beide nieuwe Shell Tellus varianten zijn overigens nagenoeg kleurloos. Mogelijk zorgt dit voor twijfel of de nieuwe producten gemengd mogen worden in de machines. Dit is echter niet nodig, Shell garandeert namelijk volledige mengbaarheid, zonder enige problemen, bij oliewissels of het bijvullen van de machines.

Meer info 

Meer info over de nieuwe Shell Tellus S2 MX en Tellus S2 VX is terug te vinden in onderstaande productleaflets en/of via uw Account Manager.

Nieuws

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief...