Wederom geslaagde KSM Kennissessie

 
Op 23 oktober organiseerde KSM in het RDM te Rotterdam de KSM Kennissessie ‘Condition Based Maintenance: hoe leveren olieanalyses u geld op?!’.

Tijdens deze Kennissessie presenteerden Ir. Reinier van Berge Henegouwen (Operational Excellence Manager) en Jorn Hoogland (Account Manager) de laatste innovaties op het gebied van CBM en olie-analyses waarbij o.a. aan bod kwamen: wat is er tegenwoordig allemaal mogelijk, welke manieren van bemonstering doen opgeld, hoe een analyseprogramma te implementeren en hoe dit specifiek af te stemmen op een organisatie en haar doelstellingen.


Hét dilemma van elke Maintenance Manager is immers: wanneer is het meest geschikte moment om onderhoud uit te voeren. Te vroeg betekent verspilling van manuren en materiaal, te laat vergroot het risico op storingen en/of ongeplande stilstand. In de afgelopen jaren is een hele reeks nieuwe technieken en vooral sensoren tot onze beschikking gekomen om de conditie van een machine(park) te monitoren. Deze technieken maken het mogelijk te anticiperen op mogelijke storingen en de onderhoudsplanning te optimaliseren. Van al deze technieken vormt de analyse van olie (het ‘bloed’ van de machine) niet alleen één van de oudste en meest bekende, maar ook goedkoopste, technieken. Bovendien zijn olieanalyses, ondanks het feit dat de techniek steeds geavanceerder wordt, relatief eenvoudig uitvoerbaar. Het resultaat: een effectief en efficiënt onderhoudsprogramma en machinepark met minder storingen en/of ongewenste stilstand. Het belang van olieanalyse moge duidelijk zijn!

Uiteraard werden ook enkele (KSM) praktijkvoorbeelden nader onder de loep genomen, waarbij de aanwezigen tussentijds dankbaar van de gelegenheid gebruik maakten om vragen te stellen en/of hun ervaringen en kennis te delen, wat een uitstekende interactie opleverde.

Meer weten over de KSM Kennissessie?
KSM werkt volgens de RCL methode, wat o.a. betekent dat KSM haar kennis en ervaringen graag zo breed mogelijk deelt met de markt. In dat kader wordt regelmatig een ‘KSM Kennissessie’ georganiseerd, waarin diverse relevante onderwerpen aan bod komen. Daarbij is er bewust voor gekozen om het aantal aanwezigen beperkt te houden, om zodoende een interactieve setting te bevorderen waarin iedereen zijn mening, visie en kennis kan delen. Bent u ook geïnteresseerd om een ‘KSM Kennissessie’ bij te wonen, laat dan HIER uw gegevens achter en wij zullen u tijdig informeren.

Nieuws

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief...